top of page
sdfsdfqsfd.png

Koken met chef Ward

Zalm met mosterdsaus en dille

Snel en gezond gerecht

2ce38dd3-2503-47a7-9b36-80a1f95657c4_edited_edited.jpg

Boodschappenlijst (2 pers.)

- Een overheerlijk stuk zalm van Vesteralen Seafood

-250 ml kookroom

-1 Zoete witte ajuin

-400 gram spinazie

-2  teentjes knoflook

-handje verse dille

-Olijfollie

-Braadboter

- Peper en zout

-2 Eetlepels mosterd

-Kers tomaatjes

Stap 1 : Groenten zuiver maken

-Snipper de ajuin

-snij het knoflook fijn

-Hak de dille fijn

-snij de tomaten in kleine plakjes

- Breng een ruime ketel water aan de kook

2ce38dd3-2503-47a7-9b36-80a1f95657c4_edited.jpg
4f4e8c31-a515-4564-9216-3fa6ca801836_edited.jpg

Stap 2: De saus maken

- Kook de pasta tot hij ladente is.

-Fruit in een ruime hapjespan de fijn gesneden ajuin en knoflook 2 minuten.

- Voeg geleidelijk de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout.

-Voeg zodra de spinazie klein is de : fijn gehakte dille , 2 eetlepels mosterd, 250ml room en de kers tomaatjes toe.

-Laat het geheel 3 minuten op een zacht vuurtje inkoken

-Voeg vervolgens de pasta toe aan de hapjespan en roer goed om.

Stap 3: De zalm bakken

-Verhit een anti-aanbakpan op een middelhoog en laat er een klontje braadboter in smelten

-Kruid de zalm met peper en zout

-Zodra de boter is gesmolten word de zalm 5 minuten op de huid gebakken

-Draai daarna de zalm om en laat nog 1 minuut door bakken

2ce38dd3-2503-47a7-9b36-80a1f95657c4_edited.jpg
d120a70a-c24e-4b41-a309-d2a0e1861161.jpg

Stap 4: Dresseren

-Vervolgens kunt u dresseren en genieten

-Smakelijk eten ;b

bottom of page