Koken met chef Ward
Zalm met mosterdsaus en dille
Snel en gezond gerecht
Boodschappenlijst (2 pers.)
- Een overheerlijk stuk zalm van Vesteralen Seafood
-250 ml kookroom
-1 Zoete witte ajuin
-400 gram spinazie
-2 teentjes knoflook
-handje verse dille
-Olijfollie
-Braadboter
- Peper en zout
-2 Eetlepels mosterd
-Kers tomaatjes
Stap 1 : Groenten zuiver maken
-Snipper de ajuin
-snij het knoflook fijn
-Hak de dille fijn
-snij de tomaten in kleine plakjes
- Breng een ruime ketel water aan de kook
Stap 2: De saus maken
- Kook de pasta tot hij ladente is.
-Fruit in een ruime hapjespan de fijn gesneden ajuin en knoflook 2 minuten.
- Voeg geleidelijk de spinazie toe en breng op smaak met peper en zout.
-Voeg zodra de spinazie klein is de : fijn gehakte dille , 2 eetlepels mosterd, 250ml room en de kers tomaatjes toe.
-Laat het geheel 3 minuten op een zacht vuurtje inkoken
-Voeg vervolgens de pasta toe aan de hapjespan en roer goed om.
Stap 3: De zalm bakken
-Verhit een anti-aanbakpan op een middelhoog en laat er een klontje braadboter in smelten
-Kruid de zalm met peper en zout
-Zodra de boter is gesmolten word de zalm 5 minuten op de huid gebakken
-Draai daarna de zalm om en laat nog 1 minuut door bakken
Stap 4: Dresseren
-Vervolgens kunt u dresseren en genieten
-Smakelijk eten ;b