top of page
Kalme zee

Kabljauw

57080015_1707155916097206_7613989808985079808_n.jpg
cabillaud_edited.png

Kabeljauw behoort tot de rondvissen en is familie van de kabeljauwachtigen waar ook de wijting, schelvis en koolvis toe behoren. Slechts een deel van de kabeljauw op de Nederlandse markt is afkomstig uit de Noordzee. Kabeljauw wordt meestal gestript (= ontdaan van ingewanden) geleverd en wordt in zijn geheel, in moten of gefileerd verkocht. Wist je dat kleine kabeljauw ook wel 'gul' wordt genoemd?

specificaties

Smaak

Kabeljauw is een vis met wit vlees en heeft een milde smaak. Niet alleen is de smaak neutraal en aangenaam, de smaak is ook intenser dan die van andere witvis

Weetje

Kabeljauw groeit zeer snel, in de eerste levensjaren verdubbelt hij jaarlijks in gewicht.

Onze record

Lengte 84 - 34 kg

Record houder : Pierke

.

Hoe gevangen en waar

De kabeljauw is gevangen in vesteralen, vesteralen is een visrijk gebied in het hoge Noorwegen.

Alle kabeljauw word gevangen met lange lijn en vervolgens zorgvuldig gefileerd

Onze Pakjes

Onze vis is met de lijn gefileerd en gevacumeerd ingevroren. 

 

Aangezien alles met de had verwerkt is varieert het gewicht van de pakjes tussen de 200-500 gram 

Benieuwd wat je ermee kan maken

Volgende site geeft een ruim assortiment van gerechten over Kabeljauw

Hoe ontdooien

De beste manier om vis te ontdooien is door de filet op een rooster boven een uitlekbakje gedurende 8-12 in de koelkast te leggen.

 

Heb je minder tijd? Ontdooi de vis dan in plastic verpakking gedurende 1 uur in koud water. Ververs het water zo nu en dan.

images.jpg

.

.

940fddc6-e2ae-409e-aae4-a9d3453e171d_edited.jpg
Super lekkere vis, het was smullen

Rob W

bottom of page