Kabljauw
Kabeljauw behoort tot de rondvissen en is familie van de kabeljauwachtigen waar ook de wijting, schelvis en koolvis toe behoren. Slechts een deel van de kabeljauw op de Nederlandse markt is afkomstig uit de Noordzee. Kabeljauw wordt meestal gestript (= ontdaan van ingewanden) geleverd en wordt in zijn geheel, in moten of gefileerd verkocht. Wist je dat kleine kabeljauw ook wel 'gul' wordt genoemd?
specificaties
Smaak
Kabeljauw is een vis met wit vlees en heeft een milde smaak. Niet alleen is de smaak neutraal en aangenaam, de smaak is ook intenser dan die van andere witvis
Weetje
Kabeljauw groeit zeer snel, in de eerste levensjaren verdubbelt hij jaarlijks in gewicht.
Onze record
Lengte 84 - 34 kg
Record houder : Pierke
.
Hoe gevangen en waar
De kabeljauw is gevangen in vesteralen, vesteralen is een visrijk gebied in het hoge Noorwegen.
Alle kabeljauw word gevangen met lange lijn en vervolgens zorgvuldig gefileerd
Onze Pakjes
Onze vis is met de lijn gefileerd en gevacumeerd ingevroren.
Aangezien alles met de had verwerkt is varieert het gewicht van de pakjes tussen de 200-500 gram
Benieuwd wat je ermee kan maken
Volgende site geeft een ruim assortiment van gerechten over Kabeljauw
Hoe ontdooien
De beste manier om vis te ontdooien is door de filet op een rooster boven een uitlekbakje gedurende 8-12 in de koelkast te leggen.
Heb je minder tijd? Ontdooi de vis dan in plastic verpakking gedurende 1 uur in koud water. Ververs het water zo nu en dan.
.
.