Zalm
Deze vis die wereldwijd miljoenen liefhebbers kent is een zogenaamde anadrome vis. Dit wil zeggen dat de vis zowel in zoet als zout water leeft. Wilde zalm legt namelijk eitjes in koude, snelstromende riviertjes in het binnenland. Daar leven ze vervolgens tot ze twee tot drie jaar zijn om vervolgens naar zee te trekken. Wanneer ze volwassen zijn komen ze terug naar de rivier waar ze geboren zijn om zelf weer eitjes te leggen. Tijdens de tocht terug naar hun geboortegrond zwemmen ze tegen de stroom in, wat de vis extra lekker maakt.
specificaties
Smaak
zalm heeft een stevige, vleesachtige structuur en heeft geen typische vissmaak. Het heeft een geheel eigen smaak die je met bijna iedere andere smaak kunt combineren.
Weetje
De zalm paait in zoet water waartoe hij de grote rivieren optrekt. Na één tot drie jaar trekt hij naar het zoute water.
Onze record
-
.
Hoe gevangen en waar
Onze zalm is gekweekt door Nordlaks.
In alle stadia van onze productie moeten we zo werken dat we zorgen voor een goede economische, sociale en ecologische duurzaamheid. En ook het dierenwelzijn staat voorop
Nordlaks heeft hier zelfs een keurmerk voor bemachtigd
Onze Pakjes
Onze vis is met de lijn gefileerd en gevacumeerd ingevroren.
Aangezien alles met de had verwerkt is varieert het gewicht van de pakjes tussen de 200-500 gram
Benieuwd wat je ermee kan maken
Volgende site geeft een ruim assortiment van gerechten over zalm
Hoe ontdooien
De beste manier om vis te ontdooien is door de filet op een rooster boven een uitlekbakje gedurende 8-12 in de koelkast te leggen.
Heb je minder tijd? Ontdooi de vis dan in plastic verpakking gedurende 1 uur in koud water. Ververs het water zo nu en dan.
.
.