top of page
Kalme zee

Leng

leng_0_edited.png
Afbeelding2.png

Het is een magere vissoort met erg mooi, wit visvlees. Door de vastheid van het vlees bakt de vis voortreffelijk en leent hij zich perfect voor soepen, waterzooi en vissalades.

specificaties

Smaak

Leng wordt door liefhebbers van witvis dan ook zeer gewaardeerd. De smaak lijkt veel op die van kabeljauw.

Weetje

Leng is één van de populairste vissoorten in de grootkeuken.

Onze record

Lengte 120- 26 kg

Record houder :bjordy

.

Hoe gevangen en waar

De leng is gevangen in vesteralen, vesteralen is een visrijk gebied in het hoge Noorwegen.

Alle leng word gevangen met lange lijn en vervolgens zorgvuldig gefileerd

Onze Pakjes

Onze vis is met de lijn gefileerd en gevacumeerd ingevroren. 

 

Aangezien alles met de had verwerkt is varieert het gewicht van de pakjes tussen de 200-500 gram 

Benieuwd wat je ermee kan maken

Volgende site geeft een ruim assortiment van gerechten over leng

Hoe ontdooien

De beste manier om vis te ontdooien is door de filet op een rooster boven een uitlekbakje gedurende 8-12 in de koelkast te leggen.

 

Heb je minder tijd? Ontdooi de vis dan in plastic verpakking gedurende 1 uur in koud water. Ververs het water zo nu en dan.

DSC01250-scaled.jpg

.

.

befae8e2-8547-4fab-be51-4b9a4e1e69d4_edited.jpg
Super lekkere vis, het was smullen

Rob W

bottom of page