Schelvis
De schelvis behoort tot de familie van kabeljauwachtigen. In tegenstelling tot kabeljauw is de smaak van schelvis iets sterker en het visvlees wat zachter. Geen wonder dat kabeljauw vandaag de dag in veel gerechten door schelvis wordt vervangen
specificaties
Smaak
de smaak van schelvis iets sterker en het visvlees wat zachter
Weetje
Schelvis kan ook worden gerookt en is als zodanig, favoriet voedsel bij de Engelsen waar gerookte schelvis 'haddock' wordt genoemd.
Onze record
Lengte 88 - 23 kg
Record houder : Benny
.
Hoe gevangen en waar
De schelvis is gevangen in vesteralen, vesteralen is een visrijk gebied in het hoge Noorwegen.
Alle schelvis word gevangen met lange lijn en vervolgens zorgvuldig gefileerd
Onze Pakjes
Onze vis is met de lijn gefileerd en gevacumeerd ingevroren.
Aangezien alles met de had verwerkt is varieert het gewicht van de pakjes tussen de 200-500 gram
Benieuwd wat je ermee kan maken
Volgende site geeft een ruim assortiment van gerechten over schelvis
Hoe ontdooien
De beste manier om vis te ontdooien is door de filet op een rooster boven een uitlekbakje gedurende 8-12 in de koelkast te leggen.
Heb je minder tijd? Ontdooi de vis dan in plastic verpakking gedurende 1 uur in koud water. Ververs het water zo nu en dan.
.
.