Koolvis
Het visvlees van koolvis is iets zachter, droger en donkerder dan dan van kabeljauw. Koolvis valt bij het bakken in de pan minder snel uit elkaar dan kabeljauw.
specificaties
Smaak
De theorie zegt: 'hoe vaster de vis, des te smakelijker hij is. ' Verse koolvis heeft zelfs een intensere smaak dan kabeljauw.
Weetje
Ze leven in grote scholen in zowel het oostelijk als in het westelijke deel van de Noord-Atlantische Oceaan.
Onze record
Lengte 98 - 32kg
Record houder : Dave Telen
.
Hoe gevangen en waar
De koolvis is gevangen in vesteralen, vesteralen is een visrijk gebied in het hoge Noorwegen.
Alle koolvis word gevangen met lange lijn en vervolgens zorgvuldig gefileerd
Onze Pakjes
Onze vis is met de lijn gefileerd en gevacumeerd ingevroren.
Aangezien alles met de had verwerkt is varieert het gewicht van de pakjes tussen de 200-500 gram
Benieuwd wat je ermee kan maken
Volgende site geeft een ruim assortiment van gerechten over heilbot
Hoe ontdooien
De beste manier om vis te ontdooien is door de filet op een rooster boven een uitlekbakje gedurende 8-12 in de koelkast te leggen.
Heb je minder tijd? Ontdooi de vis dan in plastic verpakking gedurende 1 uur in koud water. Ververs het water zo nu en dan.
.
.