top of page
Kalme zee

Koolvis

Afbeelding1_edited.jpg
koolvis-e1610783784772_edited_edited.png

Het visvlees van koolvis is iets zachter, droger en donkerder dan dan van kabeljauw. Koolvis valt bij het bakken in de pan minder snel uit elkaar dan kabeljauw.

specificaties

Smaak

De theorie zegt: 'hoe vaster de vis, des te smakelijker hij is. ' Verse koolvis heeft zelfs een intensere smaak dan kabeljauw.

Weetje

Ze leven in grote scholen in zowel het oostelijk als in het westelijke deel van de Noord-Atlantische Oceaan.

Onze record

Lengte 98 - 32kg

Record houder : Dave Telen

.

Hoe gevangen en waar

De koolvis is gevangen in vesteralen, vesteralen is een visrijk gebied in het hoge Noorwegen.

Alle koolvis word gevangen met lange lijn en vervolgens zorgvuldig gefileerd

Onze Pakjes

Onze vis is met de lijn gefileerd en gevacumeerd ingevroren. 

 

Aangezien alles met de had verwerkt is varieert het gewicht van de pakjes tussen de 200-500 gram 

Benieuwd wat je ermee kan maken

Volgende site geeft een ruim assortiment van gerechten over heilbot

Hoe ontdooien

De beste manier om vis te ontdooien is door de filet op een rooster boven een uitlekbakje gedurende 8-12 in de koelkast te leggen.

 

Heb je minder tijd? Ontdooi de vis dan in plastic verpakking gedurende 1 uur in koud water. Ververs het water zo nu en dan.

.

.

befae8e2-8547-4fab-be51-4b9a4e1e69d4_edited.jpg
Super lekkere vis, het was smullen

Rob W

bottom of page