Ondek hier ons assortiment
De producten die hier zijn voorgesteld zijn afhankelijk van onze vangst. Daardoor veranderd deze pagina regelmatig en kunt u hier ook terecht voor roodbaars, zeeduivel,...
Kabeljauw
19-22 euro/kg
Kabeljauw is een vis met wit vlees en heeft een milde smaak. Niet alleen is de smaak neutraal en aangenaam, de smaak is ook intenser dan die van andere witvis.
Heilbot
26 euro/kg
Heilbot is een witvis en mild van smaak. Ze combineert dan ook goed met verschillende ingrediënten en kan op veel verschillende manieren bereid worden. Heilbot is heerlijk wanneer ze gebakken is in de pan of gegrild, maar kan ook lekker worden gefrituurd.
Hoe ingevroren vis klaar maken
Koken met diepvriesvis is leuker en makkelijker dan je denkt. Tenminste, als je voor goede kwaliteit vis kiest. Wie denkt dat diepvriesvis minder smaakvol en gezond is, heeft het mis. Goede vis wordt na het fileren direct ingevroren, waardoor de smaak en voedingsstoffen volledig intact blijven. Voor conserveringsmiddelen hoef je niet bang te zijn, want vis wordt natuurlijk ingevroren. Daarnaast is bevroren vis veel langer houdbaar dan verse vis – veel duurzamer dus!
Langer dan 12 uur op voorhand
De beste manier om vis te ontdooien is door de filet op een rooster boven een uitlekbakje gedurende 8-12 in de koelkast te leggen.
Minder dan een uur
Heb je minder tijd? Ontdooi de vis dan in plastic verpakking gedurende 1 uur in koud water. Ververs het water zo nu en dan.