top of page

Ondek hier ons assortiment

De producten die hier zijn voorgesteld zijn afhankelijk van onze vangst. Daardoor veranderd deze pagina regelmatig en kunt u hier ook terecht voor roodbaars, zeeduivel,...

cabillaud_edited.png

Kabeljauw

19-22 euro/kg

Kabeljauw is een vis met wit vlees en heeft een milde smaak. Niet alleen is de smaak neutraal en aangenaam, de smaak is ook intenser dan die van andere witvis.

Heilbot

26 euro/kg

Heilbot is een witvis en mild van smaak. Ze combineert dan ook goed met verschillende ingrediënten en kan op veel verschillende manieren bereid worden. Heilbot is heerlijk wanneer ze gebakken is in de pan of gegrild, maar kan ook lekker worden gefrituurd.

heilbot.png
zalm-noors-heel_edited.png

Zalm

26 euro/kg

Zalm heeft een stevige, vleesachtige structuur en heeft geen typische vissmaak. Het heeft een geheel eigen smaak die je met bijna iedere andere smaak kunt combineren. Zalm is bijzonder en de smaak is moeilijk te omschrijven.

Koolvis

16 euro/kg

Het visvlees van koolvis is iets zachter, droger en donkerder dan dan van kabeljauw. Koolvis valt bij het bakken in de pan minder snel uit elkaar dan kabeljauw. De theorie zegt: 'hoe vaster de vis, des te smakelijker hij is. '

koolvis-e1610783784772_edited.png
leng_0_edited.png

Leng

16 euro/kg

Het is een magere vissoort met erg mooi, wit visvlees. Door de vastheid van het vlees bakt de vis voortreffelijk en leent hij zich perfect voor soepen, waterzooi en vissalades. Leng wordt door liefhebbers van witvis dan ook zeer gewaardeerd.

Schelvis

16 euro/kg

De schelvis behoort tot de familie van kabeljauwachtigen. In tegenstelling tot kabeljauw is de smaak van schelvis iets sterker en het visvlees wat zachter.

Frozen-Haddock-Fish-from-Norway-Seafood-From_edited.png

Hoe ingevroren vis klaar maken

Koken met diepvriesvis is leuker en makkelijker dan je denkt. Tenminste, als je voor goede kwaliteit vis kiest. Wie denkt dat diepvriesvis minder smaakvol en gezond is, heeft het mis. Goede vis wordt na het fileren direct ingevroren, waardoor de smaak en voedingsstoffen volledig intact blijven. Voor conserveringsmiddelen hoef je niet bang te zijn, want vis wordt natuurlijk ingevroren. Daarnaast is bevroren vis veel langer houdbaar dan verse vis – veel duurzamer dus!

istockphoto-636457408-612x612.jpg

Langer dan 12 uur op voorhand

De beste manier om vis te ontdooien is door de filet op een rooster boven een uitlekbakje gedurende 8-12 in de koelkast te leggen.

1uur-service.png

Minder dan een uur

Heb je minder tijd? Ontdooi de vis dan in plastic verpakking gedurende 1 uur in koud water. Ververs het water zo nu en dan.

bottom of page